Pályaorientációs és Önismereti táborok 2023 nyarán
Székesfehérvár belvárosában – kis létszámú csoportokban: max 8 fő – kiemelt szakmai program alapján. Korosztály: 7-12 osztályos fiatalok. Napközis jelleggel: 9:30 és 16:30 között

  • 2023 Június 26 – 30
  • 2023 Augusztus 7 – 11

Az Önismeret a tartós és fenntartható karrier titka

A sikeres karrierstratégiához nélkülözhetetlen, hogy megismerjük önmagunkat, képességeinket, személyiségünket. Karrier iránytűnk csak akkor mutat a helyes irányba, ha tisztában vagyunk mind az erősségeinkkel mind a hiányosságainkkal. Fontos az önismeret akkor is, amikor karrierválasztás előtt állunk és akkor is, ha a választott pályánkon előbbre akarunk jutni.

„A lelkesedés nagyon fontos a siker elérése érdekében, lelkesedni pedig csak olyan dolog iránt tud az ember, amit szeret is.

Amikor hivatást választunk érdemes tehát figyelembe venni az érdeklődési területeinket, ami által olyan munkánk lehet, amelyet szeretünk is, és amivel hosszú távon is szívesen foglalkozunk.” (Internet:”Lélekgémes”)

A felnőtté válásod talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Pályaválasztás előtt álló fiatalként nem kell ezt a döntést egyedül meghoznod, az alábbi program segítségével illúzióktól mentesen, megfelelő ön- és pályaismerettel rendelkezve tervezhető meg a továbbtanulás és a pályaválasztás.

Célja

Az önismeret fejlesztése, a saját kompetenciák megismerése kompetencia felmérés segítségével. A tesztet kitöltő kap egy leírást a rá leginkább jellemző személyiségjegyekről és ajánlást, hogy ezek a személyiségjegyek milyen foglalkozások választása esetén kedvezőek, valamint a rá legkevésbé jellemző személyiségjegyekről, és egy ajánlást, hogy ezek alapján melyek a számára kedvezőtlennek értékelhető foglalkozások. Az egyéni Kompetencia térkép segítségével azonosíthatók az erősebb és gyengébb kompetenciák. Ezek a továbbiakban orientálhatják a pályaválasztást, és alapjául szolgálhatnak a személyes fejlesztések/képzések megtervezésének.

Célcsoport

A program célközönsége a 14-19 éves korosztály, akik továbbtanulásukat vagy munkába lépésüket megelőzően informálódni szeretnének arról, hogy főbb személyiségjegyeik alapján mely foglalkozások ajánlhatók (és melyek nem) a részükre, milyen hajlandósági kompetenciákkal rendelkeznek, illetve ezek közül melyeket célszerű fejleszteniük.


A kompetencia-felmérés és pályaorientáció lépései:

  • Egyeztetés után online linket küldünk a felmérésekhez,
  • A teszteket online kitöltheted az otthonod kényelméből (~ 1.5 óra),
  • Az eredményeket feldolgozva elkészítjük a személyre szabott riportodat,
  • 2 órás egyéni konzultáció keretében (személyes vagy online) közösen átnézzük az eredményeket, tudatosítjuk és pontosítjuk a lehetőségeket, ajánlást kapsz, hogy mely kompetenciáidat célszerű fejlesztened a továbbtanulásig ill. a munkába lépésig,
  • Kedvezménnyel vehetsz részt kompetenciafejlesztési tréningjeinken és programjainkon.

Készségfejlesztő tréningek

A Pályaválasztásra és életre felkészítésre felfűzve tréningeket tartunk a Te korosztályodnak. Soft skill-t, kommunikációt, időgazdálkodást, stresszkezelést és együttműködést fejlesztünk számos interaktív tréningen és gyakorlaton keresztül.
Az aktuális tréningek elérhetőek az alábbi oldalon: https://www.facebook.com/arany19coachingfejlesztesstilus/

Referenciák és média megjelenés

https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2023/05/turbozzuk-fel-a-magyarok-onbizalmat?fbclid=IwAR0Q9T8WtW5wNgtLZZZGYUFFnudoFlbkw3O9l5Yp62fAWzmowgXrrJp3dUY

https://www.szekesfehervar.hu/innovacio-es-kreativitas-tizenegy-kozepiskolas-versenyzett-a-proastartup-workshopon

http://teleelettel.hu/blog/186/igy_menedzseld_onmagadat_kamaszkentMélyelemzés és tervezés
Az online elérhető teszt kitöltését követően az eredményeket 90 perces személyes vagy online konzultációs mélyelemzés során beszéljük át. Az egyéni mélyelemzés díja: 19 500 Ft.

Pályaorientációs és Önismereti táborok életképei
Székesfehérváron – kis létszámú csoportokban – kiemelt szakmai program alapján.

%d blogger ezt szereti: