Személyiségtípusunk a stílusban is megjelenik. Személyiségtípusunk velünk született – bár a nevelés, illetve társadalmi hatások módosíthatják. A legtöbb esetben 2 – néha 3 – típus jegyei keverednek bennünk különféle arányban. Abban az esetben, ha valamelyik típus erősen dominál, az már csecsemőkorban felfedezhető. Elterjedt mostanában a DISC személyiség analízis, amely 4 típust különít el.

  • Piros – Kolerikus
  • Sárga – Szangvinikus
  • Zöld – Flegmatikus
  • Kék – Melankolikus

Neked mi a domináns személyiségszíned? A tesztből megtudhatod – amelyik a legtöbb pontot kapja. A tesztet itt tudod kitölteni, ingyenes:http://medock.hu/teszt_temperamentum#

A jegyek jellegzetességei:

Piros

Erősségei: aktív, irányító, határozott, magabiztos, gyakorlatias, Gyengéi: munkamániás, kritikus, hibáztató, türelmetlen, hajlamos a manipulációra, diktatórikus, ingerlékeny, indulatosStílusa: szereti a legjobb minőséget, a márkás ruhákat, kütyüket, órákat. Domináns az öltözködésben is, de inkább visszafogott az eleganciája.


Sárga

Erősségei: vonzó, humoros, derűs, vidám, őszinte, spontán, lelkes, ötletes, kíváncsi, ösztönző, energikus, jó kapcsolatteremtőGyengéi: szórakozott, rendetlen, szétszórt, nem kitartó, feledékeny, gyenge név- és számmemóriája van, hajlamos a füllentésreStílusa: szereti a harsány színeket, célja, hogy kitűnjön a tömegből. Imádja az ékszereket, a modern, divatos dolgokat, akkor is ha az nem márkás. Feltűnő lehet a smink és a frizura is.

Kék

Erősségei: átgondolt, elemző, komoly, rendes, kitartó, szervezett, tervszerű, együtt érző. Gyengéi: perfekcionista, pesszimista, sértődékeny, nyomasztó, kritikus. Stílusa: Konzervatív stílust kedvelik, ruháik általában élére vasalt, klasszikus dizájnt képviselik. Ruháik praktikusak és jó minőségűek – de nem sznob. Nem szeretnek feleslegesen költeni és flancolni

Zöld

Erősségei: türelmes, kiegyensúlyozott, nyugodt, higgadt, alkalmazkodó, barátságos, figyelmes. Gyengéi: lusta, motiválatlan, halogató, konfliktuskerülő, makacs, döntésképtelen. Stílusa: öltözetük visszafogott, kerülik az extravagáns, feltűnő darabokat. Ékszereihez sokszor érzelmileg kötődik, esetleg családi ékszer. Elsődleges szempont a kényelem, kötődnek a kedvenc darabokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: