Van abban valami felemelő érzés, amikor egy kérdésre, esetre, kihívásra holisztikusan – egészében tudok ránézni. Amikor nem a tünet viszi el a fókuszomat, nem egyetlen tényezőre figyelek csupán, hanem az a célom, hogy meglássam az összefüggéseket, feltárjam a dolgok mögött rejtőző valódi nehézségeket.

Coaching és fejlesztés témában több területen is képeztem és fejlesztettem magamat. Nem csupán a kíváncsiság vitt az utamon, hanem a tanulás során, és a saját működésem során is visszaigazolódott, hogy az összefüggéseket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az belső gondolatvilágunk, a készségeink, a hitünk, önmagunk megbecsülése mind nyomot hagy a tetteinken, a döntéseinken, sőt a megjelenésünkön és viselkedésünkön is. A munka világában (is) lényegi elem, hogy a magabiztosságunk mennyire süt át véleménynyilvánításunkon, az öltözködésünkön, az együttműködésen vagy éppen egy konfliktuskezelésen.

Nekiültem hát, hogy vizuálisan is megjelenítsem miért fontos az, hogy több nézőpont és tudáselem is megjelenik a munkámban. Hogyan is függ össze a stílus a szakmai énünkkel, az ifjúsági coaching az üzleti világgal, illetve miért jó, hogy megjelenik a tréneri és tanácsadói szemlélet a munkámban.

Bármi ami nem lehetetlen, megtehető, ha az ember valóban rászánja magát arra, hogy megtegye, és eltökélt arra, hogy meg kell tennie.

Nicholas Winton

A mai világunk kihívásai – VUCA – azaz változó, bizonytalan, összefüggéseken alapuló és összetett – ösztönöznek arra, hogy meglássam a kapcsolódási pontokat. Minél jobban közelítem ezeket a területeket egymáshoz, annál inkább kirajzolódik, hogy együttesen tudják azt a jóllétet és hitelességet megteremteni, ami segít Önmagad megélésében, képviselésében és hitében. Ez a gondolat felmelegíti a szívemet és bizonyosságot ad, hogy érdemes önnön fejlődésünkbe fektetni.

Ez a tudásom leképezése. Amennyiben szeretnél részt venni egy ilyen komplex elemzésben várom kérdésedet.

Életkortól független, hogy éppen melyik területen szeretnél Önmagadon dolgozni. Lehet az szakmai, személyiség, stílus vagy éppen egy fontos készség.

A felismerés pillanatában már megtetted az első lépést! Váltsd valóra! Ebben tudlak kísérni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: