Ezen a héten izgalmas felmérést végeztem a Stílus és Önbizalom FB csoportom tagjai között, melyben azt kutattam, hogy ki hogyan éli meg ezt a most kialakult válsághelyzetet. Milyen hatással van az önbizalmára és ezen milyen módszerekkel és eszközökkel igyekszik felülemelkedni. Itt találhatjátok a csoport által adott válaszokat a szófelhőkben.

Miért jó, ha tudatosan felméred és növeled az önbizalmadat? Az önbizalom életünk szinte minden eleméhez kapcsolódik, amely egy boldog és teljes élethez fontos.

  1. Kevesebb félelem és szorongás

Minél magabiztosabbá válsz, annál jobban megnyugtathatod a benned lévő hangot, amely azt mondja: „Nem tudom megcsinálni” vagy „Nem rajtam múlik”. Képes leszel arra, hogy lecsillapítsd ezen gondolataidat, és inkább az értékeiddel összhangban cselekedjél.

Ha alacsony az önbizalmad, akkor valószínűleg ismerős a gyakori kétkedés, a halogatás és az aggodalom érzése. Mindez szorongáshoz vezet. De ha önbizalommal töltöd fel Magadat, akkor képes leszel a túlagyalást megállítani és elhallgattathatod a saját belső kritikusodat.

2. Nagyobb motiváció

Az önbizalom építése azt jelenti, hogy olyan apró lépéseket teszel, amelyek tartós eredményt jelentenek a teljesítményedben. Ha valaha is megtanultál egy nyelvet, elsajátítottál egy készségeket, elértél egy sport célt, vagy leküzdöttél egy kudarcot, akkor jó úton vagy. Ahogy a magabiztosságod növekszik, egyre inkább képes leszel kibővíteni képességeidet. A „Mi van, ha” gondolatok továbbra is felmerülnek, de önbizalommal ezek a gondolatok már nem bénítanak. Jelenleg át kell gondolnod, hogy szükséges-e újabb ismereteket, készségeket elsajátítanod, ami segíti a válsághelyzet utáni újraindítást. Lehet, hogy újratervezésre lesz szükséged. Ha bízol Önmagadban, akkor tervezetten és kisebb stresszel haladhatsz a változás útján.

3. Több rugalmasság – Reziliencia

Az önbizalom megadja Számodra azokat a készségeket és megbirkózó módszereket, amelyekkel kezelheted a változásokat és a kudarcokat. Olyan sok a változás napjainkban, amihez alkalmazkodunk. Az önbizalom nem azt jelenti, hogy néha nem fogsz elbukni. De tudni fogod, hogy képes leszel kezelni a kihívásokat. Még akkor is, ha olyan dolgok merülnek fel, mint ez a krízishelyzet.

Miközben folyamatosan arra törekszel, hogy új dolgokat próbáljál ki, elkezded valóban megérteni, hogy a kudarc és a hiba miként vezetnek a növekedéshez. Gyakran nehéz azt elfogadni, hogy a kudarc az élet része. Paradox módon, ha jobban vagy hajlandó elbukni, valójában többet fogsz elérni – mert nem az sulykolod, hogy minden 100% -ban tökéletes kell legyen, mielőtt cselekszel

4. Fejlődés a kapcsolatokban

Ellentmondásosnak tűnhet, de ha nagyobb önbizalommal bírsz, akkor kevésbé koncentrálsz Önmagadra. Ilyen nem mindennapi helyzetben, mint a mostani, az emberek bele vannak merülve saját gondolataikba és gondjaikba. Amikor ebből ki tudsz lépni, akkor valódi kapcsolatot tudsz kiépíteni másokkal. Tisztábban látod a saját helyzetedet. Jobban fogod élvezni a velük való interakciókat, mert nem fogsz annyira aggódni, hogy milyen benyomást keltesz, és nem fogod összehasonlítani Magadat másokkal.

5. Az erősebb autentikus Én

Végül az önbizalom a Te valós Énedből indul ki, abból, hogy ki vagy valójában. Így képes leszel elfogadni a gyengeségeidet, tudván, hogy ezek nem változtatják meg az értékeidet. Képes leszel arra, hogy megünnepeld az erősségeidet, és teljesebben tudd őket a célodért felhasználni. Tetteid összhangban lesznek az elveiddel, és céltudatosabban fogsz haladni.

Tudni fogod ki vagy és hova juthatsz el. Tudni fogod hogyan jelenj meg, hogyan hallasd a hangodat, hogyan állj ki Magadért. Más szavakkal, önbizalommal képes leszel arra, hogy a lehető legjobb formádban tudj működni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: