Hogyan készítsük fel a kamaszokat a jövő(jük)re?

Jelen világunk annyira gyorsan változik, hogy az embernek, és főleg a kamasznak épp elég ezzel megbirkózni. A fiataloknak még annyival nehezebb a helyzetük, hogy Önmaguk megismerésének is éppen a kellős közepében vannak. Tombolnak a hormonok, készülnek az ideológiák, hullámzó az érzelmi állapotuk, kétségeik támadhatnak saját képességeikben és kapcsolataikban.

Ennek kezeléséhez szükségük lesz egy nagy adag önismeretre. És ez nem egy egyszeri ÉN-leltárkészítés, mert ez folyamatos kell legyen. A különböző helyzetek, konfliktusok, sikerek és kudarcok folyamatos ÉN-tanulási lehetőséget és kihívásokat támasztanak a kamaszokkal szemben. Sokszor hallani az üzleti életben, hogy VUCA világban élünk, mely mozaikszó az alábbit jelenti:

V – volatility: változékonyság

U – uncertainty: bizonytalanság

C – complexity: komplexitás

A – ambiguity: kétértelműség 

Hogy miért érdekes ez már kamaszkorban? A rugalmasság, a nyitottság, az együttműködés képessége, a komplex gondolkodásmód még fontosabb, mint valaha. A pályafutások során szükségük lesz a megújulás, az alkalmazkodás képességére. Ez a készség már kamaszkorban jól mérhető. Fogadjátok kérlek a legújabb cikkünket ebben a témában.

Küldetésemnek tartom, hogy a fiatalokat segítsem ebben a folyamatban. Most felnőtt fejjel érzem át igazán, hogy az új generáció korai fejlesztése és támogatása kulcsfontosságú és a pedagógia, segítő-támogató szakma mennyi mindent tehet ezért, mekkora lendületet adhat az egyéni fejlődésnek!

Trénerként hát belevágtam, és kifejezetten a 13-19 éves korosztálynak szerveztem-terveztem tematikus táborokat. Idén is a nyári táboraink éppen arra épülnek, hogy a fiatalokat egy inspiráló környezetben, agilis technikával, tréning és coaching módszertannal minél közelebb vigyük Önmaguk felfedezéséhez. Készségeik látványosan fejleszthetőek ebben az életszakaszban. Ezt segítik a bevált tesztek, felmérések és mélyelemzések is. Kiváló vendégelőadókkal olyan programokat állítottunk össze, ami által javul a kommunikációs készségük, együttműködésük, konfliktuskezelésük, újfajta gondolkodási és tervezési sémákat tanulnak. Saját korosztályban, sok-sok gyakorlattal, visszajelzéssel és persze játékkal. Mert a játék által nemcsak az elme lakik jól, hanem a lélek is.

Bővebb tudnivalók az Arany19 Coaching, Fejlesztés, Stílus központ FB oldalán található az Események fülön:

https://www.facebook.com/pg/arany19coachingfejlesztesstilus/events/

Mert Benned van, aki lehetsz!

Pap Edina – Style & Business Coach, Tréner, Tanácsadó

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .